Vi är miljövänliga!

Våra glasprodukter är inte bara unika och användbara. De håller också, i vårt tycke, hög kvalitet. Det rör sig inte om enkelt massproducerat skräp. Vi ska nu erkänna att sådant som är massproducerat inte nödvändigtvis måste vara skräp, utan det inbegriper även saker av god kvalitet. Men fortfarande är det ändå så att mycket av det som finns på marknaden är massproducerat där fokus ligger på låga priser snarare än högkvalitativa produkter. Långt ifrån allt som massproduceras håller ju samma klass och kvalitet som exempelvis de flesta av Apples produkter.

Att vi anser att de saker vi tillverkar håller hög kvalitet är väl inte å konstigt, men eftersom vi också har många återkommande kunder så tycker vi att vi har fog för våra ord. Om inte våra glas höll hög kvalitet skulle kunderna knappast komma tillbaka. Vi får också väldigt få klagomål, och de klagomål vi får handlar vanligtvis om problem under transporten till kunden – någonting som vi har begränsade möjligheter att påverka, tyvärr. Givetvis så försöker vi anlita bra fraktföretag, men då dessa är så stora är misstag omöjliga att undvika.

Kvalitet är miljövänligt
En aspekt på kvalitet som vi inte riktigt tänkt på tidigare är att det är miljövänligt. Självklart använder vi så miljövänliga processer i vår tillverkning som bara är möjligt. Men skälen till att vi tillverkar högkvalitativa glasprodukter har inte varit att det är bra för miljön utan för att hög kvalitet helt enkelt är bra. Bra för kunderna som får bra produkter. Bra för oss som får nöjda och återkommande kunder.

Men det är helt klart sant att hög kvalitet är miljövänligt. Ju längre en produkt kan användas, desto mindre behöver vi konsumera, och våra produkter har mycket lång hållbarhet. Det kan vi garantera. Vi fick upp ögonen för det miljövänliga med kvalitetsprodukter när vi läste ett inlägg på miljöbloggen Blekingegrönt. Det var roligt att inse att vi till och med var miljövänligare än vi trodde. Nu är det inte så att vi tänker skrika ut det på vår hemsida att vi är super-miljövänliga, men ett försiktigt påpekande så här i bloggen tycker vi att vi förtjänar.

Det var sämre förr
Slutligen en lite mer nedslående historia om småländska glasriket. Vi har den största respekt för deras hantverkskonst, men ett sorgligt faktum är att till för inte så länge sedan så innehöll glas mycket giftiga ämnen, vilket förgiftat flera platser i området. Tack och lov vet vi bättre nu!

Leave a Comment